Friday, April 6, 2007

Jag har funderat lite, och kommit fram till att jag vill ha en renodlad modeblogg vid sidan om den här. Det känns lite dumt att säga modeblogg och att jag ska posta outfits, men jaja. Går det så går det. Den här kommer i alla fall att fortsätta existera, men för vad jag har på mig och vad jag tycker om kläder bör man bege sig till larivegauche.blogspot.com med detsamma. Be there or be square!


Well, jag hade en liten photosession med min lillasyster.



Fatta maxat, första uppdateringen på ett tag. På köpet får ni en outfitbild. Hurray!
Idag har jag talat med mamma om rive gauche (Paris) jag blir helt galen och kände plötsligt att jag vill följa med dem när de åker dit i juli. Paris, Krakow och London samma vår/sommmar, kan det blir bättre?
Häromdagen såg jag Magnolia när den gick på tv och blev positivt överraskad. Jag gillade den verkligen, och Tom Cruise, som jag vanligtvis inte diggar alls, var bra! Men på ett ställe i slutet började det regna grodor och tänkte AHA! det här är något djupt och symboliskt som en bildad person likt mig borde förstå. Men det gjorde jag inte. Är det någon som vet vad det symboliserar, symboliserar det något överhuvudtaget?
Imorgon åker jag till Köpenhamn det ska väl bli kul eller så, måste hitta någon slags guide till alla coola affärer utanför huvudgatan. Går man på de vanliga ställena suger D-mark.
Borde jag köpa en House of Holland-tisha, i så fall vilken? Jag är ganska på "Do me daily..." Efter att ha läst artikeln om honom i Plaza (som jag fick tillsammans med ett gigantiskt påskägg idag på morgonen, mamma och pappa hade väl dåligt samvete för något.) måste jag säga att jag vill ha Mr. Burberry i en liten ask. Vi slår till på en lista!
Dagens vill ha:
1. Lägenhet i Rive Gauche
2. Christopher Bailey. Hey, do me daily!
3. Byxorna från Gucci!!!
4. En svart peruk, med spikrak lugg och axellångt hår.

Tuesday, April 3, 2007


Monday, April 2, 2007


Sunday, April 1, 2007


Återigen, Hedi Slimane.

Imorgon börjar jag att jobba. Att jobba är att dö en smula, nej inte en smula - mer en hel småkaka. Att jobba är att dö en macron. Mycket bättre.
Jag använder samma mantra som jag tidigare använt för att hålla humöret upp 8:00-16:00. London-Polen-Sommar.
Tidigare fick jag mail av Bim, hon vill träffas på onsdag, eller om det var tisdag. Något med visningen jag ska gå för henne, men eftersom jag arbetar så kan jag inte. Hoppas att det inte blir några problem, hade varit typiskt om jag inte hade kunnat gå när jag väl får modelljobb. WELL WELL CYCKELSTÄLL.
Right now lyssnar jag till Hey Willpower. Och lite Sout Out Louds. Så fick vi name dropa lite också.

update: Alltså, jag hatar när mina fördomar blir besannade, men det som går att se av Giles Deacons kollektion för New Look är inte heller så värst party. Sluta hålla på med era samarbeten!

LÅT MIG SPY PÅ DANIEL LINDSTRÖM.
Det är han som gör Sveriges män till klädkatastrofer, hans tips för våren/sommaren är seglarskor. LYSSNA INTE PÅ HONOM, han tar emot mutor av kungliga seglarsällskapet.


Den stora skjortan från H&M kändes helt okej.


83 år - how to wear it.

Hedi Simane slutar på Dior Homme, något som var någorlunda väntat. Frågan är hur Kris Van Assche kommer förvalta arvet. Det Hedi Slimane har gjort har verkligen präglat märket och det känns nästan mer som Hedi själv snarare än Dior. Därför kanske det är tur att han fortsätter på egen hand, så att man inte går miste om något. Jag tror det är bra att han får fortsätta att utveckla sina egna idéer under eget namn.

De första bilderna från Kate Moss kollektion för Topshop finns nu ute för beskådan. Personligen måste jag säga att jag är mäkta trött på samarbeten, hur ofta har man inte känt sig besviken? Det låter lovande i början med att designern/celibriteten har lyckats fånga sig själv i kläderna och gjort dem med inspiration i sin egna garderob, samma tjat varje gång. Men när trasorna väl kommer till butiken känns det mest som något som Linda 27, vårbiträde, tycker är spännande och exklusivt. Egentligen är det standardutbudet i andra färger som alla H&M-älskare kommer att ha på sig förr eller senare.
Fast, nu är det Kate Moss det gäller. Icke att förakta.

Förresten, tror ni att Ebba von Sydow blev petad eller avgick hon självmant?