Friday, February 9, 2007

JAG VILL FLYTTA HEMIFRÅN OCH BO MED NÅGON SOM ÄLSKAR MIG.

Det känns lite sorgligt och tråkigt, men det är säkert på grund av att jag ska stanna hemma och plugga hela kvällen. Anatgligen kommer jag plugga mycket psykologi och sitta lite framför Let's Dance eller något annat lika tragiskt. Typiska familjekvällar har väl aldrig varit min grejj. Tur att det blir annat imorgon. Och helgen därpå. Då ni, antingen kommer vi till skåne - kanske åker jag själv, eller så kommer skåne hit. Hoppas jag.
Sa jag att jag är i ekonomiskkris? Jag trodde att jag hade pengar innan när jag skulle ta ut för att betala bowlingen med klassen, men intedå. Jag har väl cirka 81:- på mitt betalkort. Hejja mig. Förhoppningsvis har det blivit något strul med studiebidraget för det här kan inte stämma, en lön + studiebidrag kan inte ta slut så fort.
Dessutom vet jag inte om det blir något Linköping efter det sms jag fick innan idag. Ulrika svarar inte heller när jag ringer henne, jag blir lite orolig. Klart att det är viktigt att hon mår bra, men det känns lite tråkigt att behöva slänga den oanvända biljetten. Kanske kan jag åka ändå, men vart bor man isåfall i linköping? Det är lite komiskt för det är första klass biljetter jag har, just nu första klass var billigare än just nu andra klass. SJ är skumt skumt.
Nu ska jag lyssna på Salems skiva som kom idag, prata med mamma om boken som hon är i stundande att skriva och äta lite veggo nuggets.

Wednesday, February 7, 2007

Dagens




Dagens bloggtips (som om jag brukar ha ett varje dag) blir helt klart minnas rikligt illustrerade blogg! Alla illustrationer är självklart gjorda av henne själv.

Tuesday, February 6, 2007

Idrottsdagar och konserter.

Idag har bara varit en lam dag liksom. Konstant stress över skolarbeten. Men jag har varit lagom produktiv och jag känner mig faktiskt duktig. På toppen av det var jag och såg Little Miss Sunshine (kan man låta bli att bara älskaälskaälska den?) och dessutom pratade jag med Tomas lite senare. Det gick bra, jättebra. Faktiskt. Kim, om du läser det här: vi kan kanske sova hos honom om vi åker ner till skåneland nästa helg.
En annan sak som gjorde mig glad var att Ulrika sms:ade mig. Hon frågade om jag ville komma till Linköping i helgen och se Salem. Jag bangar inte. Det blir förmodligen vad jag gör lör-sön.
Imorgon är det idrottsdag. Jag och Kim ska allmänt äga alla hårt på curlingen. Halkrisk: enorm. Vår andra aktivitet är bowling, men efter det att vi svingade våra lockiga och lurviga på discobowlingen för några veckor sedan känner jag mig well prepared.
Det mesta går min väg, tillochmed jakten på Reservoir dogs. Jag slipper alltså se den. Jag kommer missa lektionhelvetet på grund av idrottsdagen. BIG KATCHING. Visst, jag älskar faktiskt kursen, men att sitta där som ett ufo när mr. manusförfattare är det hade inte.

Monday, February 5, 2007

STARSTRUCK

Få människor blir lika starstruck, eller kanske mer besatt och imponerad av människor som jag. Det kan var en känd person, då är det tunghäfta som gäller så fort jag ens ser personen, eller bara en mycket vacker eller begåvad människa. Nu råkade jag stöta på Micael Wargs hemsida. Jag fastnade direkt. Han målar, fotograferar, gör musik och ser ut exakt på det viset som han gör. Är det konstigt att jag lade till honom på msn? Han hade faktiskt skrivit sin msn där och bad folk lägga till honom om man ville. Jag såg det mer som en skyldighet att göra det - så att han kan få veta sådär vad jag tycker omd et han gör. Det blir ingen ledsen för.

edit: nu till något mindre sockersött, historiaprovet. Om jag inte är i skolan i morgon har jag avlidit här vid min dator. Fyfan säger jag bara.

förälskelser.

Dagens små förälskelser går åt två (tre band) och min morfar!


Min morfar får den stora äran eftersom han igår yttrade sig alldeles underbart:
(Vi är hemma hos mina kusiner, jag har tröjjan med Carine Roitfeld på mig.)

- Var bor den där flickan du har på tröjjan?
- I Paris.
- Åh. Jag trodde det var någon härifrån, då kunde man ju åkt och hälsat på henne.

Min morfar har bra smak för kvinnor, det är en sak som är säker.

Min andra kärlek riktas, förutom mot Salem al Fakir som jag hastigt blev störtkär i, mot Tingsek och Koop. Så galet bra musik. Tänka sig vad det är bra med myspace när man inte längre kan ladda ner.





1. Tingsek (han är så snygg!) 2. Koop 3. Carine Roitfeld

dagens!

Här kommer en dagens,
idag har jag:

1. klarat av en hel dag i skolan utan skolk.

2. sprungit in i en kille i skolan som verkligen skrek rakt ut.

3. gått snabbt i korridoren och sen fastnat med tröjjan i en dörr. Allt detta för beskådan av små ettor.

4. jagat runt hela stan efter reservoir dogs som jag måste se innan onsdag. Den stora manusförfattaren från stockholm kommer då, hans lektion baseras på den filmen. I'm screwed!

5. haft en cp naturkunskapslektion. Det var mycket mer intressant att skrika att vårt universum har ett parallellt universum fyllt med negrer som kallas för afrika.

6. planerat inför näst-nästa helg.

please don't take a picture it's been a bad day.


plats: centralhallen
humör: trött/måndagsångest

Jag säger som Amanda; ta, ta, ta en tablett om du på detta livet är trött.
Det ligger tågbiljetter jämte mig på skrivbordet. Använda, självklart. Men jag ser det som ett tydligt tecken på att någon kommer att hälsa på mig inom de närmsta dagarna. Eller att jag gör detsamma.
Min skola är fruktansvärt ful. Trots det är den k-märkt. Man får inte bygga om den för att kommunen/staten/kungen/whatever anser att det är av allmänt intresse att den sparas. Vi snackar en betongbyggnad från 30-talet (har jag för mig?) som delvis även är byggd i plåt. Grön sönderrostad plåt. Hemskt oestetiskt.
Dagen idag gick snett redan från början. Jag surade ihop över kläderna jag ville ha på mig, men jag ångrade mig för att folk tittar snett på en här om man har något som på något vis skulle sticka ut eller vara extra märkvärdigt. Vissa dagar bryr man sig inte, andra orkar man bara inte. När jag skulle åka till skolan (pappa körde mig, heaven knows hur det hade gått annars) upptäckte jag att mina söta indie-vantar (bruna stickade, skitgulligt mönster, i mohair) hade gått sönder. Inte så att det var ett stort hål i vanden så att man bara inte kunde använda dem. Bara ett litet litet väldigt retfullt hål så att man kanske kan fortsätta använda dem, men jag kan inte inte. Så de åkte rakt ner i soptunnan.
Självklart kom jag, i bilen, på att jag glömt att göra min naturkunskapsläxa. Yvonne kommer döda mig. Och jag som skulle satsa på naturkunskapen i år. HÖHÖ.
Första lektionen är matte. Jag dör inte så mycket som jag kanske borde, andragradsekvationerna trilskas inte så mycket som de brukar göra. Det flyter på bra, och jag upptäcker att jag på lektionen nästan räknat alla talen vi ska ha i läxa till på torsdag. Det gjorde faktiskt min dag. Man får glädjas åt det lilla.
Nu ska jag snart ha historia. Det kommer bli kul och givande. STORT SKÄMT. Vi fick ett hemprov förra veckan som jag satt med igår kväll. Jag fattade ingenting till en början, sen började det lossna. Stormaktstiden är inte riktigt min grej. Hela idén med att gå i skolan är inte riktigt min grej just nu.

Sunday, February 4, 2007

EDIT


Superduper snälla Sigrid tipsade mig om Salems myspace-sida, myspace.com/salemalfakir. Dessutom ska hon ha enormt med credd för att hon kallade mig för supersnygg partypingla. Sådana komplimanger tar jag med glädje emot.
Tidigare idag tipsade mamma om en artikel i DN om boken som handlar om utställningen på Metropolitan museum of modern art i New York som har haft Anglomania utställningen vars fotografier och installationer behandlar de engelska kläderna, från 1970-talet fram till idag. Det lät oerhört intressant, och jag kan tänka mig att boken snart infinner sig i min bokhylla. Min mor är en mycket rar mor. En annan bok hon tipsade om, från samma tidning, var "vad gör en art director". Eftersom jag har varit lite sugen på det yrket kommer jag försöka låna eller köpa boken snart.

Salem baby.

Jag har hört lite-ini-mini Salem al Fakir, men eftersom att så många är helt galna i honom vill jag höra mera! Men mitt nedladdningsprogram har totalt bara kaikat ihop och är fullt övertygad om att aldrig mer hjälpa mig med olaglig musik. I och för sig skulle det inte förvåna mig om jag har knappat in något knasigt eller ändrat någon inställning eftersom jag idag är lika smart som den blonda tjejjen i Mean Girls. "My breasts can feel when it's raining" - liksom.
Hursomhelst skulle jag komma fram till att om någon vänlig själ känner för det får ni hemskt gärna skicka mig/bränna ut/tipsa mig om hur jag kan få tag i Salems musik!
Nu ska jag plugga historia. You go ambitious bitch!


"Vi var i alla fall fina i håret"



1. Kim, Helena. 2. Disco Dancin' 3. Sotade ögon, guldkedjor, oversized t-shirt, stuprör, kort kavaj. C'est moi. 4. Unn - sweeter than the sugar she's eatin'.

Okej, kvällen igår. Det var verkligen helt okej. Jag klarade mig bra, nästan inga felsteg alls. Jag mådde underbart hela kvällen, blev inte oerhört arg, och vad jag kan minnas blev inga alltför förbannad på mig heller. Kan nästan påstå att jag stod för kvällens låt, Vouge som var med på min skiva. Det är speciellt när vi festar.