Saturday, November 17, 2007

Till nästa vecka ska alla i Ung skriva om deras 90-tal till Smålandsposten. Tror det publiceras på lördag. Har inte valt vilken bild som ska vara med. En där jag ser söt ut och är typ fyra år gammal, eller en ful.
Så ni får läsa vad jag skrev:

Mitt 90-tal

Nittiotalet för mig innebar mycket ångest. Alla barn hade uppknäppta flanellskjortor över t-shirtar. Jag hade cykelbyxor. Min högsta önskan var att vara arab eller fransk. Jag älskade Yakuniku men vågade inte gå på mina vänners barnkalas. Min största sorg var att jag inte ägde närvarolistor som mina dagisfröknar. Anskrämlig musik som hiphop och techno blev allmänt accepterat. Jag var rädd för klumpedumpe, pelikanen Pippi och två snubbar (det skitläskiga tjeckiska barnprogrammet). Då ville jag lyssna på Spice Girls men vågade inte. Lady Dianas död ska vi inte ens tala om.
Jag hatar 90-talet.
(Dock finns det undantag – saker jag upptäckt senare som jag var för liten för då. Som Grunge, Highschoolfilmer, och Ann-Sofie Backs genombrott. Dessutom bodde jag i Stockholm stora delar av årtiondet, det var bra).

Jag sitter här och funderar lite. På hur mörkt det allra mörkast är, och om man ser skillnad på jätte jätte mörk och bara jätte mörkt. Tänker lite på att CBS 60 minutes (stavas det så? blir alltid så osäker) bara var 50 minuter långt. Lite knasigt.
Kollade innan i en guidebok mamma köpt om Bali. Vi ska åka till Bali i påsk. Det ska bli väldigt mysigt och fint och allt. De har jättegod och jättefin mat på Bali! Det är det viktigaste. Allt är fruktansvärt billigt, jag och mamma ska äta överfyllda skaldjurstallrikar varje dag. Min bror undrar om McDonalds är billigare där.

Igår hade jag en jag en jättebra kväll. Ännu en kväll var jag ute fast jag inte skulle. Eller hade råd. Men jag fick inträdet! Och en massa öl på förfesten. Och en Cosmo på Deluxe. Man kanske kan säga att jag har underbara och generösa vänner. Men något annat som också var bra var att vi hela familjen på Palladium för att fira mammas och pappas bröllopsdag. Gå dit. Beställ Gnocchi med rostad svamp och rödbetor. Bästa jag ätit på länge.

Nu ska jag jobba lite till. Reportage och grejjer att göra.

Thursday, November 15, 2007




Så fin.

Monday, November 12, 2007

Mitt liv är lite jobbigt.
Lite bara.
Mycket att göra.