Thursday, April 19, 2007


(Jag gjorde om den, gillar den bäst såhär.)



Idag vaknade jag och kände panik. Redan innan jag slog upp ögonlocken visste jag att jag försovit mig. Trots att jag har sovmorgon i 55 minuter varje torsdag. Dessutom var det kallt och blött ute. Jag var tvungen att cykla till skolan. I motvind. Båda två är mina bittraste fiender. Vilken tur tänkte jag, nu får jag äntligen inviga min regnjacka från Paul Frank. Den planen var väl den enda som inte sket sig under dagen.
Annars har jag haft Historiaredovisning om Ryssland. Det gick nog bra, förutom en i min grupp som aldrig lär sig när det räcker, aldrig lär sig när man bara ska sluta att prata. Hennes långa svar, som gjorde att två andra i gruppen inte kunde svara på sina frågor eftersom hennes långa utläggning täckte stora delar av gruppens frågor, sammanfattade hon med: två flugor på smällen. Jag kunde nästan inte hålla mig från att fråga när barnen skulle komma och vad de skulle heta. Trots allt var det bra att jag stannade på franskan, det känns konstigt och lustigt att det är nationellt prov på torsdag. Makes me wanna kill myself. Kind of.
Nu lyssnar jag på Bright Eyes, som förra sommaren. Ett annat musikquest jag har är att hitta den där franska låten som var med i en apoteketreklam, någon som vet vilken det var?

Slutet av skoldagen var ändå det viktigaste, eller egentligen efter att jag slutat. Jag skulle springa runt med mina cvn (hur säger man? cvn, cvs, cver, cv-papper?) på stan för att få ett sött sommarjobb. Efter det första nekande svaret på första stället kände jag mig nedstämd. Ville inte gå runt mer, tänkte att jag lika gärna kunde arbeta på mitt gamla sunkiga jobb. Men jag gav mig inte. På flera ställen ville de ta emot mitt cv, utan att lova något. Hon som har FrökenÖ blev allra gladast, och mest positiv. Jag hoppas verkligen det blir där, stilen på den underbara secondhand-butiken är underbar!

Wednesday, April 18, 2007

Det här är hursomhelst mitt etthundraelfte inlägg. Way to go!

Jag letar bild till mitt cv. Det finns inte en enda bild där jag ler. Katastrof. På alla ställen där jag söker jobb kommer de tro att jag är bitchig, osocial och slår barn. Men Amanda tog faktiskt bilden jag har med, då kan det inte gå fel. Nu ska jag plugga körskolegrejs, sen sova.

Vissa dagar känner man bara för att pussa en paprika.
Dagen började med att jag dunkade Hung up på repeat. Ingen annan låt får mig på det där speciella humöret, när självförtroendet är på topp och inget kunde gå fel. Idag var en sådan dag, en perfekt dag att gå klädd i en assymetrisk skjorta, satinjacka, pälskrage och jodphurs. Jag hade bara en lektion idag, på den lektionen var vi och såg 'bara barnet' - en teater alltså. Det kändes helt okej. Något säger mig att Helena och Amanda ser på MacBeth nu, men Amanda sa att inte Kim heller kunde se den idag. Känns som om vi får se det typ, en annan dag. Helvetes filmen ska ju recenseras.
Efter skolan gick jag och Dolly till Meza där jag åt lunch, barnportion falaffel. Mest för att jag måste spara pengar. Dolly äter gratis eftersom hon jobbar där. Sjukt orättvist.
När jag senare gick hem från pianot genom stan plockade jag upp en sån där gratistidning utanför videomix, mest för att kolla när Marie Antoinette har premiär. Vanligtvis läser jag inte den, den heter något i stil med HomeVision magazine jadda jadda - den sortens tidning med en halvnaken brud på framsidan och noll textmässigt innehåll. Men jag blev förvånad! Alla mina fördomar krossades när jag kom fram till artiklen om Kirstin Dunst och marie Antoinette, jag blev glad för att den var så välskriven!
"(...) Och där finns också Kirstin Dunst. Hon är lite av ett blankt papper, med en skev alldaglighet som när som helst kan förändras dramatiskt, esplodera i flickig fnissighet eller implodera i sorg."
Jag kan verkligen inte bestämma mig för om jag vill ha ett par wayfarers eller inte. Känns som om halva stan kommer gå med wayfarers nästa vecka. Men det är ändå bara solglasögon. Om jag skulle beställa ett par skulle det vara från OcShades. Och solglasögonen! De har en del tattiga grejjer men just det paret gillade jag.

Sunday, April 15, 2007

LÖRDAG


Hemma efter först utomhusfest och sen inomhusfest. På den senare var det galet med folk, blandat folk. Dock hade det var roligare om vi varit mer alkoholpåverkade.

FREDAG






1. Mandy 2. Robin 3. Coolingar från Linné-parken

DET HÄR ÄR KATASTROF!