Friday, March 23, 2007

Körskola på morgonen. Ganska tråkigt egentligen men jag måste ju. Eller, bra att ha körkort. Kul att köra bil, men eftersom jag inte är en naturbegåvning på att köra bliev det lite fel. Klarar inte av bilskolans bilar, för små och konstiga att styra. Glad att Maggan har tålamod med mig i alla fall. Idag på idrotten var vår lärare skitskum, det första han sa när han såg mig var "jaså, du är i tid idag. första gången på länge. " Ehee, ursäkta? Vad fan, det finns fler än jag som är sena. Fint folk kommer förresten alltid försent. Jag springer i alla fall inte runt i träningskläder hela dagen lång. Blä på honom.
Jag står i skolan och tittar på folk, min gamla engelskalärare gick förbi. Hon är verkligen vacker, långt lockigt blont hår och ett italienskt underbart utseende. Men idag såg hon så ledsen ut. Det är en sån sak som kan göra mig bekymrad/ledsen/fundersam/whatever. När, inte någon jag känner men, någon jag tycker om att betrakta på håll ser ledsen ut. Det är inte precis så att man kan gå fram och fråga hur det står till.
igår när jag stod i skolan, vid skåpen efter det att vi slutat kände jag hur jag liksom byggde upp en ilska inom mig, något som jag var tvungen att bara skrika ut på min bror eller pappa när jag senare skulle komma hem. Som tur väl var gick jag med Amanda och Kim för att äta bakelser, men ändå. Det är underligt hur jag kan känna på mig att jag kommer bli förbannad om typ en halvtimme. Men det är bra att jag kan hantera det - dvs ta ut det på den mer manliga delan av min familj.
Förresten kommer jag inte få någon Anya Hindmarch väska. Jag blev verkligen ledsen, inte förkrossad, men ledsen. trots att jag stått i en jävla kö och var garanterad ett exemplar blir det inget. De skickar inte till Sverige. Jävla. Skit. Det förstörde min dag igår. Litegrann. Men jag läste ut "Never Let Me Go" - verklkigen glad för att jag gjorde det. har aldrig blivit så berörd av en bok innan. Läs den! Den heter samma sak på svenska om man föredrar den på det viset, men kan absolut rekomendera den på svenska.
I helgen planerar jag att se på Krig och Fred, började igår, såg väl en halvtimme ungefär. Inte så dumt som jag trodde, kan nog bli helt okej. Annars kommer nig jag och mamma se någon film av Jean Luc Godard, förhoppningsvis dra på party med Dolly och gå på stan på lördag. För första gången på länge. Det är pinsamt att jag har lagt undan en vårjacka/parkas på Fröken Ö som jag har lovat att köpa utan att hämta den. Men just nu lever jag på mina feta besparingar, inte studiebidraget.

Nu är det nog psykologin som hägrar, med Kerstin. Hah.

Tuesday, March 20, 2007

Lyssnar på Klaxons, på inrådan av Helena.




T
isdag.
Foto på morgon. Tråkigt som f*n. Jag tror att alla bilderna från studiofortandet blev dåliga. Känns skit. Det har varit en oerhört dålig start på dagen. Fast mest är jag nog frustrerad över allt jag vill och behöver göra som jag inte hinner med.
Bara tråkiga lektioner idag. Madeleine komner döda mig på franskan. Dessutom har vi Projektarbete-infornation efter vi har slutat vid 14:30. Kill me. Jag måste vara där eftersom jag har bigtime ångest inför det, efterinformationen är det ännu mer information angående uf-företag. Jag vill vara intresserad och sitta där och lyssna men, NEJ. Eller kanske. Beror på om det är några kul människor som stannar, annars vill jag inte sitta där ensam.
Borde göra som Helena och skippa allt idag förutom den informationen, och ja, fotot nu på morgonen. På tal om fotot har jag tänkt ut ett annat projekt som jag ska göra. Det skall vara som en scen ur en teaterpjäs, fast fångat med ett fotografi. Man ska se konflikterna i det enda fotografiet. En annan idé är att ha en finklädd personen som ligger ner på marken, jämte en bricka med ett berg av mjöl på, som ska föreställa kokain. I ansiktet ska det finnas massa utsmetat mjöl också. Den andra bilden i den serien ska föreställa tre personer som står på rad med väldigt likgiltiga bansiktsuttryck, även de finklädda. Alla tre ska ha lite lit mjöl under näsan. Nu borde jag nog arbeta lite, mina compadres gick ut för att fotografera utomhus medans jag stannade inne för att sura lite.

Monday, March 19, 2007



Precis som the sartorialist gillade jag en del av grejjerna på Louis Vuittons visning, det gråa och det gröna tillsammans med den franska känslan är mycket mycket tilltalande. Sen att jag är grymt trött på deras logo-väskor är en annan sak.
Jag läste förresten någon annanstans på nätet att Marc Jacobs ska släppa ännu en underlinje till marc jacobs, som ska blir ännu mer budget än marc by marc jacbos. Om det blir som han har tänkt sig kommer det att heta 3marc, men han har tydligen inte fått med sig alla gubbarna på LVMH än. One can only wish liksom.


I början av dagen bestämde jag mig för att inte gå ut överhuvudtaget. Jag hade en dålig känsla, något jag kände igårkväll också. Eller igår natt. Något kändes fel, jag kändes fel. Dessutom var jag väldigt kall. Något som det kanske beror på är att jag har gått upp i vikt, helt utan att jag hade någon aning alls. Nu är det nyttiga Benjamin som äntrar scenen, som ska gå ner på ett nyttigt och hälsosamt vis. Springa regelbundet, äta mindre socker.
Som sagt ville jag inte gå ut idag, det har jag inte heller gjort, enda undantaget när jag var ute och sprang. Men då gick jag inte. Istället har jag sysselsatt mig med boken vi ska läsa i engelska, läsa artiklar om Carine Roitfeld på nätet, leta bilder på fashionabla personer. Mycket mer intressant. Jag borde tänka mer på engelskaprovet. Jag har ingen kontroll alls på skolarbetet. Inte alls. Kanske borde börja titta på Krig&Fred, den är trots allt sju timmar lång.
Nu ska jag ringa Phaya Thai och beställa mat, företaget som tycker att det heter "avhamtningsmany", "ris ingår alla rätter" och "vi har dagen måndag till lördag kosta 55:- ink. drika."

Sunday, March 18, 2007


Ikväll var det party på Deluxe, de firar två års jubileum. Det är nog det enda vettiga jag gjort idag. Igår var det konsert och efterfest hos Lisa med Kim & co. I fredags hade jag och Helena bakningssession. Ja, innan det han vi faktiskt bli jagade av en kille som jobbade på YIT eftersom vi hade försökt att stjäla hans skylt. Galet värre.
Imorgon ska jag verkligen plugga. ENGELSKA. Provet känns blä. Och boken. Never fucking let me go.
Jag har funderat på att sy en lite spejsad tröja, den ska ha en vid luva som man ska a på huvudet för det mesta. Inte så djup, mer bred liksom. Nu är jag sjukt trött. Och kan konstatera att detta blev ett alldeles för kort inlägg. Men jag orkar inte så mycket mer än att se om Anya Hindmarch-väskan finns inne för att sen gå och lägga mig. Kanske ringa någon och säga godnatt.