Saturday, May 5, 2007

Den här kvällen har jag spenderat genom att äta glass och att plugga.
Perfekt kväll eller hur? Men det känns skönt att det börjar lösa sig. Både Margaret Thatcher-arbetet och Psykologin är snart avklarade. Då blir det Morrissey för hela slanten.

På senaste tiden har jag funderat på två saker. Den första är hur mycket folk håller på. Att de aldrig kan låta något vara eller bara bete sig normalt. Att alla har ett konstigt bettende. För någon dag sen ringde mitt 'ex' eller före detta ragg eller vad man ska kalla det. Han var tydligt over-eager att träffa mig så snabbt som möjligt. Och det är väl sött och bra, men att göra det på ett sådant sätt: han började med att nämna att han sett Johan i Odd at Large och var sjukt avundsjuk på mig som varit där hos honom osv, det var hans ursäkt för att han ringde.
Nyss fick jag reda på att han skällt ut en annan liten homofil för att han var, enligt honom, äcklig, ful och frånstötande, precis som en viss Marcus. Och Marcus är ett kapitell för sig. Alla indiekids i Sverige, i alla fall i södra har haft något på gång med honom. Till och med jag. Därför är det en jävla röra där alla är med alla och det blir bara konstigt. Det är att hålla på.

Den andra saken handlar om att jag är vegeterian. När jag säger det kan jag frå två, nja tre olika reaktioner.
En är: Åh, vad bra/kul/duktigt av dig. Det är liksom bra saker att få höra och bra saker att säga. inget mer med det. Sen finns de konstiga kommentarerna. Som: Men, du är väl ingen sån?? Eller: Men, du är väl inte vegeterian, du har ju päls och allt??
Det finns inget som gör mig mer trött än de två frågorna. Så här, man kan vara veggo även fast man inte går runt på en fjällräven rygga och trasigaconverse. Faktiskt. Jag har rätt att rata kött även fast jag inte är med i ungvänster. Allt annat är bara pubertalt och fördomsfullt.
Och angående pälsen. Jag har två mycket bestämda uppfattningar om varför jag inte äter kött. Nummer 1: Det känns fräschar/nyttigare/bättre att vara utan. Nummer 2: Maten, rent allmänt i världen, skulle räcka mycket längre om folk åt mindre kött. Så är det.
Jag kan alldeles för lite om djurskötseln i Sverige och om djurtransporter, därför uttalar jag mig aldrig om det. Men angående svälten, det går åt tio gånger så mycket energi åt att laga en maträtt med kött som med grönsaker. Då är det engeri för att odla upp grönsaker etc. respektive att föa upp en ko eller gris.
Som vissa vet använder jag päls, dock inte ny päls, men ändå päls. Jag tror inte att djuret gör någon skillnad på om det blir till päls eller till kött. Faktiskt. Det kanske känns hemskt att höra det, men så är det. Djur ska behandlas rättvist och bra, och vi har alla en skyldighet att se till att de mår bra, men om de ändå ska dö gör det ingen skillnad vad vi använder dem till.

update: vad ska man säga, folk tar illa upp. ursäkta.

Thursday, May 3, 2007


Nu har jag ätit scones och druckit thé, ska snart gå ut på promenad med min hund. Tidigare idag gjorde vi upp de bästa planerna för helgen. :*

Monday, April 30, 2007


Frågan är vart man kan få tag på Fröken Sterner?

Konversationerna i min familj blir sällan varken långa eller givande. Idag utspelade sig följande scen:

Jag står framför garderoberna i mitt rum som är fulla, ändå ligger det kläder på golvet. Det gör att jag klagar på min kära mor.

Jag: Mamma, jag behöver en ny garderob.

Mamma: Jag behöver ett nytt liv.

Sunday, April 29, 2007

Borde mitt arbete om Margaret Thatcher heta 'Margaret on the guillotine' eller 'Margaret Thatcher - a woman of no importance'?

Jag tänkte på en sak när jag var i stockholm: hur många indiekids-kloner det fanns. Små tejjer som tycker att de är asunika med deras I Love New York tröja, stuprör, kofta och vintage skinnväska. Inse att ni finns överallt? Jag fattar att alla inte vill vara annorlunda och sticka ut, men ändå.
Här hemma i Växjö känns det som att alla som är modeintresserade (särskillt tjejerna) kör på den stilen och tycker att de är asunika. Men de förstår inte att om de skulle komma till en håla större än växjö skulle det finnas minst 20 likadana brudar. Helena måste få en eloge, för att vara insatt, ha stenkoll men samtidigt vara något annat än en ytlig idiot. Sådana finns det allför många av. Trista jävlar.
Jaja, jag ska sluta tjata, det är bara lustigt.

Som i Köpenhamn, där alla hade palestinasjalar. Så jäkla konstigt. Vad är grejjen när alla andra bär det och det är så tydligt att alla gör det för att vara 'inne' och inte för att de sympatiserar med åsikterna? Jag förstår inte. Det jag vet är att jag nästan alltid har en tanke bakom det jag tar på mig. Varför jag har något.

STOCKHOLM

(tröjan längst ner till höger har jag nu.)






Hey, here's the story.

torsdag: Jag går från skolan med Helena, är sjukt nervös. Mattanterna har vaktat min väska hela dagen. Bless. Flygbussen kostar ingenting till flygplatsen, jag sparar typ femtio spänn och lägger dem på giftigare saker. Väl på flygplatsen är alla otrevliga och ingen vill hjälpa mig, på toppen av allt är planet försenat. Jag tjurar lite och ringer till pappa som redan är i stockholm.
Framme på Arlanda går jag vilse och känner mig som största idioten, fattar inte hur man kan lyckas. Träffar pappa och vi åker ut till gärdet och till filmmässan. Där får jag alla papper och passerkort m.m. Sen åker papi hem. Vi tittar på grejjer på filminstitutet resten av dagen, sen får jag ont i huvet och tjurar lite till och vi åker hem till världens sunkigaste vandrarhem. När jag är hemma ringer Johan några gånger och sms:ar. De ska tydligen gå ut och vill ha med mig, men jag orkade bara inte. Så jag ligger på vandrarhemmet med mina osociala "klasskompisar".

fredag: Vaknar och är ganska glad. Åker tillbaka till filminstitutet och tittar lite till. Äter dyr frukost på stan, släpar på min 20kg väska som jag senare lämnar med de andra på gärdet. Ringer Johan och vi bestämmer att jag ska ta tunnelbanan ut. Är asnervös och tror att jag ska dö. Inte bara för att åka tunnelbana med mitt lokalsinne utan också för att få träffa mannen.
Jag får stå och vänta ett tag innan han kommer, de var tydligen en vild natt kvällen innan. Sen går vi hem till hans assnygga lägenhet, träffar hans snygga kompisar som han bor med, han trixar lite med kläder som kommit från fabriken. Sen vilar vi på hans säng och kommer försent till någon studentgrej vi ska på. De sjunger falskt men vi får snittar och cider så vi är glada. Där räffar Johan Max Bergå (jag fattar inte att det är Max förrens efter. Vi unitar med Elie och Martin som bara är glada. Elie, som tar studenten, går på en sjukt konstig skola med bara brats. Hon är inte brat. Vi drar till en park på söder och dricker öl. Klockan är väl halvtvå nu. Eftersom jag bara knaprade på min frukost blir jag självklart pinsamt yr och toanödig. Så jag och Johan lämnar de andra för att springa till tjallamalla och gå på toa. Inne på tjallamalla pratar Johan med tripptrapptrull-killen som köper något som Johan har designat. Han stirrar på mig asmycket. Hursomhelst var han snyggare i verkligheten. Vi blir båda fotograferade för StockholmStreetstyle. Skönt att detta verkligen var min sunkigaste dag med sunkigaste outfitten. Skönt att jag inte hade ett enda vettigt svar på deras frågor. Jaja.
Sen åker tillbaka hem och Johan bestämmer sig för att äta mat så han gör lax i mikron, det ser asäckligt ut. Jag åker tillbaka till gärdet och hämtar min väska och sen tillbaka. På tunnelbanan hem tror jag att jag ska svimma. När jag kommer tillbaka har killen fått fnatt och googlar sitt namn, och allt möjligt annat. Jag tittar på tv. Blir jag sugen på pizza så vi beställer det på söder.
Sen ser vi på talang 2007, fattar ingenting, dissar Rodeos fest, ser Vad kvinnor vill ha, Mean Girls, 13 snart 30 och början av The man who fell to earth. Men den ville jag inte se. Bra att vi bara såg fjortisfilmer. Trots allt bra fjortisfilmer.

lördag: Vaknar sent. Johan senare. Blir sur och gäspar demonstrativt. Provar hans kläder, hittar en tröja jag vill ha. Duschar och känner mig helt okej. Sen fikar vi och säger adios. Jag åker tillbaka och ser på ett skådespelar-samtal med Hariett Andersson, Eva Röse och Rolf Lassgård. Andra smågrejjer på filmhhuset. Sen åker vi hem i bilden. Alla är tråkiga. Alla får äcklig kaffe på McDonalds förutom jag, mitt var det enda som blev riktigt.
Jag sover och kommer hem till Växjö vid kanske halv elva. Somnar halv tre.