Friday, March 16, 2007


Idag har jag fotat en del av mitt fotoprojekt i studion. Tyvärr fick jag ingen ordning på blixtarna och det blev oerhört pinsamt och jag kände mig som den största amatören, vilket jag i och försig är. Menmen, modellerna aka diverse vänner var duktiga samt snälla och höll humöret uppe. Stor eloge till dem. Jag har fått en ny idé som jag använda i studion, någon slags scen som ska lilkna en teaterscen med mycket rekvisita som jag ska fota - bara en bild.
Ikväll var det dags att vi skulle åka hem till Kim och göra glass, men hon svarar inte i telefonen. Skumt. Jag vet inte om jag skrev något om förra helgen, i alla fall var vi på hippiefest och på en rockerfest på fredagen, på lördagen var det halvt frivilligt melodifestivalskväll hos vänner till familjen.
BTW. Ladda ner Love etc. med Charlotte Gainsbourg och Free at last med Rufus Wainwright och Antony and the Johnsons.

Dagens tre:
1. Min mattant har gått med i viktväktarna. Igår gav hon mig falafel eftersom att jag sa att jag hatade skolans korv.
2. Intervjun med valberedningen till elevrådet avklarades tidigt idag. Tror det gick okej.
3. Digitalsystemkamera. Den är min hela helgen + på måndag. Nu ska här fotas.

Thursday, March 15, 2007




Dagens onödigavetande-lista:

1. Mamma var vän med Ingmar Bergmans dotter när vi bodde i stockholm.

2. Vi hade sommarstuga jämte Leo Tolstojs barnbarn.

3. Jag har beställt Grey Gardens från amazon nu. Det tog lång tid.

4. Nu ska jag springa. Första gången på evigheter.


Wednesday, March 14, 2007

Just nu har jag migrän. Det är inte kul alls. Dessutom är det stort matteprov imorgon. Blä.
Trots allt har jag en bra dag idag igen. Alla vårkänslor kommer, undan för undan. Efter min enda lektion idag fick jag ett sött sms: "Du är rätt tuff". Man tackar, man tackar.
Sen var jag på körskolan för att ha min första körlektion. Det gick så bra! Och Maggan min lärare är underbar! Vår plan är att jag har körlektioner ungefär två gånger i veckan, kör hemma tre gånger och övar vid deras datorer så mycket som möjligt. Sen komer nog körkortet vara fixat till min 18-årsdag.
Egentligen orkar jag inte skriva så mycket mer nu. Men jag ska sova, eller prata lite i telefon först, sen sova. Godnatt.

Tuesday, March 13, 2007


Idag har varit en bra dag, också. Jadda jadda. Jag ska inte sitta här mer. Men jag är glad för att mitt limewire funkar och jag kan få fin musik. Men jag ska äta, och plugga. Förhoppningsvis få hjälp av unn med matten, any day i will ask her!
Imorgon har jag en lektion, plus en körlektion. På fredag ska jag fixa fotoprojektet. Allt kommer gå så bra!
Vanda där uppe är för het, vi sprang på stan idag. Underbar eftermiddag.

Monday, March 12, 2007

Helena hittade det absolut roligaste argumentet i växthuseffektfrågan när hon tidigare idag letade argument till vår lektion i naturkunskap. Jag var bara tvungen att lägga upp det här innan jag själv sätter mig och skriver ner argumenten.

"Följden av dagens undergångsreligioner är att samhällets svagaste, de psykiskt sjuka, drabbas hårt. Sedan den senaste kampanjen om jordens undergång startade för några dagar sedan har jag stött på 2 fall av nyinsjuknande med svår ångest av existentiell natur hos sårbara personer till följd av propagandan i kvällspressen. Vi har också en ganska stor grupp unga människor som skadar sig själva, som tatuerar sig över hela kroppen, som sticker metallbitar genom huden i ansiktet, som skär sig med kniv och som klär sig i svarta kläder. Dessa tar oerhört illa upp av propagandan."

Som sagt. Resten av Erik Laaksos sida hittas här.

Solen lyser något otroligt mycket uppe i skolans bibliotek. Det betyder att jag får börja använda solglasögon, något som är typ min enda lycka just nu. Jag älskar mina solglasögon. Fucking bäst. Däremot hatar jag att vi har ett två och en halv timmes matteB-prov på torsdag. På tekninkum. Inte nog med att det är ett långt jobbigt matteprov, det är i teknikums skrivarsal. Så om ni söker mig på torsdag förmiddag lär jag sitta där och trängas med växjös alla andra samhällselever. Let's commit suicide, shall we?
Ge mig Polen nu! Ge mig London och festivaler! Om man subtraherar denna våren med de nationella proven kan det bli riktigt niceness. Men, varför ska det någonsin vara bra?
Jag hade tänkt att se princess på Palladium igår, men det går inte heller eftersom jag måste plugga matte. Den hade jag verkligen sett fram emot, har aldrig sett något av honom, jag gvet inte vad han heter - men jag tror det är samma regissör som har gjort det levande slottet och den andra filmen i samma stil.
Nu börjar jag min engelska om tre minuter, borde gå nu.

"Jag tar alltid ut glädjen i förskott, då har man i alla fall varit glad en gång - vad som än händer."

Sunday, March 11, 2007



Det är en bra dag.
Vi har filmat hela helgen, eller de har filmat och jag har sett ledsen ut. Jag har sett ledsen ut hela den musikvideon. Hursomhelst hoppas jag att de blir nöjda med vad jag har gjort och att artisten som beställde videon också blir det. Sen är det alltid kul att vara med om något som man inte brukar göra.
Eftersom allt känns så bra bestämde jag mig för att ta tag i saker idag. Inte tråkiga skolsaker, utan roliga och bra saker. Som att jag mailade mitt jobb och frågade om de ville att jag skulle komma och jobba (jag är i desperat behov av pengar), jag har funderat på att ge mig ut och springa samt städa mitt rum. Dessutom har jag bestämt mig för vad jag tycker angående att flytta. Jag vill! Vårt hur är så öppet, man kan inte vara ensam någonstans, och vart man än är sitter man mitt uppe bland några andra. Nu låter det som om vi har minsta huset någonsin, nejnej, det är ara konstigt planerat. Sen får jag leva med att det ligger i högstorp.
Innan dampade min telefon. Jag blev jätterädd att den skulle gå sönder och aldrig mer gå att använda igen. Då hade jag varit tvungen att köpa en ny, något jag INTE har råd med. Den bläddrade mellan alla mina sms och stannade inte. Det visade sig tillslut att den shade fått för sig att bläddra igen om alla min sparade sms. Jag har femhundratrettiosex sparade meddelanden på min telefon, det tog ett tag innan den hade bläddrat igenom alla. Innerst inne hoppades på att den verkligen skulle vara paj, men icke sa nicke. Om det nu skulle blivit så att den gick sönder hade jag velat ha Prada-telefonen. Den vill jag ha jättemycket. Men jag har så lite pengar. En ny bärbardator (det kommer jag tvinga mina föräldrar att ge mig om vi flyttar) hade inte suttit fel eller varför inte en systemkamera. Jag säger jatack.