Friday, February 2, 2007

THE FUCKING BET.


Jag och Dolly pallade inte med att vara seriösa på teatern idag så vi satte på nelly Furtade, PCD m.m. på högsta volym och bara öste järnet. Så jäkla porrigt. När vi låg utslagna på golvet konstaterade vi båda att jag böhevde förlora några kilon till sommaren och hon skaffa lite muskler. Därför bestämde vi oss för att ha ett vad! Ingen av oss ska äta godis på några veckor. Om Dolly bryter vadet väljer jag en kille hon måste råragga på för att få i säng, om jag bryter vadet ska Dolly färga mitt hår grönt. Dessutom har vi planer på att börja yoga. Wanna join?

Thursday, February 1, 2007

BIG NONO!

Jag hade tänkt lägga ut en fruktansvärd bild föreställande Idol-Danny från Ellegalan.

Han såg ut som vilken högstadie-ungdom som helst. Det värsta var att han hade byxorna istoppade i strumpor! Hah! Det är ett hån mot Sveriges största mode-evenemang. Bilden hittar ni här.


Bilden ovanför föreställer en viss Lady Oscar som frekventerar klubbarna kring stureplan. Visst, han/hon/den/det är extrem - men jag förstår inte människors gigantiska rädsla mot att sticka ut eller välja kläderna som alla andra har. Varför man inte tar sig ner till den sunkiga second hand affären istället för att bara sticka näsan i akryl-plaggen på H&M. Varför man inte anstränger sig och verkligen kollar in vad som ligger i tiden, men framför allt VILKA PLAGG SOM PASSAR ENS KROPP! Det är hemskt, äckligt, motbjudande med människor som bär alldeles för små Cheap Monday's så att deras love handles hänger ut på sidorna, kvinnor med för små bh:ar eller folk med omedvetet för korta jeans. Let's face it - du kan komma undan med det mesta så länge du är medveten om vad du har tagit på dig, varför du tog det på dig och kan bära upp det.

Wednesday, January 31, 2007

JAAAAAAAAA!!!

Patrick Wolf
The Magic Numbers
Detektivbyrån

Lyckan är total, arvika i år kommer bli himmelskt!

Damien Rice-mys.

Nu är jag alldeles tillfreds med livet. Mitt rum är städat och bra, Damien Rice går lagom högt i bakgrunden, det blir så mysigt med hans röst. Jag berömmer mig själv med en lista.

1. Jag gör franskaläxan, första gången på länge. HEJJA!

2. Mitt rum är städat!

3. Jag lyckades lämna tillbaka väskan och sparar därmed 500:-, välbehövligt.

4. Jag känner mig inte så värst heartbroken efter hur det blev med mr. T!!! (Det är sjukt bra, jag borde lyssna på något lagom klämmigt med typ Aria Saijonma som bara skriker att jag inte ångrar något.)

5. Jag fick mycket lustiga blickar av mr. A som dessutom spelade på sin gitarr och sjöng Antony för mig på fotolektionen. Freakshow.

6. Jag köpte som belöning till mig själv, nya nummret av I-D där en galet snygg Chanel-advertise fanns med, modellen var lik Helena! Dessutom gav jag mig själv en ny oversized tisha och en påse godis. Healthy as hell.

7. Sovmorgon till nio i morgon!

8. Imorgon kommer jag även inhandla min systers första par cheap mondays. De kommer behöva justeras lite, men det är grejjen som räknas.

9. Party i helgen!

10. Jag pratade i över två timmar med Ulrika igår och det kändes så bra. Vi är bra.

11. The knife fick galet många priser på Grammis-galan. Till och med min pappa var imponerad. Det säger allt.

Monday, January 29, 2007

Dagen idag, först skola med tre håltimmar. TRE. Borde vara olagligt. När jag satt på min första håltimme och fördrev tiden vid internet såg jag att jag hade fått ett mail från en tjej som går i min manus & dramaturgi-grupp. Hon undrade (i ett fruktansvärt långt mail) om jag ville vara med i en musikvideo som hon skulle skriva åt ett indieband. Jag lyssnade på låten och de var ganska fint. Bandet heter entartete och låten wonderchild. Vi får se hur det blir, jag ska be henne berätta mer om idén och så vidare. Även om bandet är relativt okänt och musiken inte den bästa är det bättre än inget alls.
Efteråt blev jag hemskjutsad av Amandas mamma. Hon ligger nog på samma svarttaxifirma som Kims mormor. Tänka sig. Dessa 40+ kvinnor. Vad ska man göra med dem?
Jag han hämta andan hemma i cirkus tre minuter. Sen bar det av till körskolan där vi diskuterade rattfylleri och andra dumheter. Helt galet att sista lektionen är på onsdag.

Något som är mindre trevligt är att saker och ting går snett med T. Det känns så segt och jag blir mest irriterad. Jag hade tänkt att ringa ikväll, men nu var det tydligen frsent. Ibland känns det som om det inte är någon idé att fortsätta. Vi får se.

Godnatt.

Benjamin pratar med sina väskor - då är allt som vanligt.

Konversation som tidigare kunde höras på mitt rum:

Benjamin: Nejdu, imorgon åker du ut.
Väskan: Nejnejnej, du lovade att du inte skulle lämna tillbaka mig. Tänk så snygga vi skulle vara.
Benjamin: Inte då. Du är alldeles för dyr för att komma från H&M.
Väskan: Rasism! Du har bergis hittat någon ny.
Benjamin: Ja, det hade inte skadat om du var lite mer som en Mulberru Picadilly.
Väskan: Men, snälla snälla snälla!
Benjamin: Nanana, såja. Ner i påsen igen. Och så kvittot.

Jag har känner att jag har arbetat hårt på själdiciplinen här. Känns bra.

Sunday, January 28, 2007

finns det något bättre än att idga tröst-shopping en söndag?

(Det bästa med att handla på öppet köp är att man intalar sig själv att man nog kommer gå tillbaka med varan ändå, när man i själva verket inte alls har tänkt att göra det.)

Söndag

Ibland hatar jag söndagar. Inget undantag idag.
Jag ville åka ut till Kosta Outlet efter att Helena skrek om Chloé kläderna där igår. Självklart inte köpa, bara känna och lukta liksom. Men mamma ville inte idag. Hon går bara runt med sin walkman (ja, alltså en sån med cd-skivor) och lyssnar på ljudböcker. Det ser helt galet ut, men hon slutar inte. Vi ska tydligen till mormor senare och äta. Klockan två. Idiotisk tid. Hela dagen blir helt konstig när man gör något sånt mitt på dagen. Dessutom kommer jag få äta sallad eftersom vegetarisk mat inte finns i min mormors värld. Hejja.
Igår var det kulturnatt. Eller kultur nonstop som de så fint har döpt om det till. Jag vet inte vad jag ska säga om det egentligen. Det började med att jag spelade Hamlet, och väntade där i tre timmar. Sen kollade jag när Dolly hade sin eldshow. Efter det blev jag övertalad att byta om till 1700-tals kläderna för att gå i Linnétåget. Det var nämligen Linnéjubileum. Fruktansvärt fräsigt. Men de antika kläderna var inte varma. Alls. Jag frös, och skit dessutom att gå i det helvetiska tåget. Jag och Amanda, Helena samt Westlund sprang runt på andra saker. Typ konsthallen, och musikhuset. Men det var inte riktigt något som hände någonstans.
Allt var bara, kallt. Dessutom tror jag att jag har tappat bort min iPod igen. Eller, sist hade jag inte gett bort den på fyllan utan hittade den i min jacka - men nu är den spårlöst försvunnen.
Dessutom ska jag kanske få teater-Annas linne som det står "Eat, Fuck, Kill" på. Sen kan jag rocka.

Bye bitches.